Friday, 2 March 2012

~SyuKur Sy Di Uji~

Assalamualaikum dan Selamat Malam Semua..
Da 2 Minggu Cik As X bersiaRan.kan..kan.. Bukan Ape,ayat standardla kan,ciK As Bz menguruskan Umah dan Tangge..he he he.. Bukan Xde resepi terbaru,ade je.. tp xseMpat NaK Up daTe. hehehe...
Alhamdulillah,da 3 buLan da CIk As Berkahwin..Sepanjang Hidup berumah Tangga ni,mcm2 pengalaMan yang Cik As lalui.. kdg2 Sampai mengalir air Mate ni. Tapi itulAh HakiKat Alam RumAh TangGa.. CIk As berkhidmat hanya Pada Suami..CIk As bUkan Lagi kepunyaan Emak DaN AyAh.. Sgt2 suSah utk meng adaptasi kehidupan sekArang Ini.Tapi itulah yang Harus Cik As terimA..
Cik As dan Suami belum di izinKan oleh Allah utk mempunyai zuriat. Memang Agak Tertekan bl Org Asik Tanye2, tp AdatLah Kan.. Pada Cik As,Jk ALLAH memberi Cik As terima,JiKa tiDak,CIk As reDha keraNa Cik As tahu ALLAH lbh mengetaHui Keadaan KewaNgan Cik As Dan Suami.. Org Lain X Tahu,Tapi Kami lbh MengertI Keadaan SebenArnya...Kami SeboLehnya tiDak Mahu Org Lain Tahu Ape Yang Kami Rase uTk MemulakaN KehiduPan Berumah Tangga.. Cik As RedHa dgn Keadaan Khdpan Cik As Skang Ni..ALLAH MengUji kAmi BerDua.. BuKan Ape,Tu TaNda ALLAH SygkAn Kami BerdUa..
Tapi YanG susaHnya adAlah Utk MemahamKan SeMua Org tNtNg Ape Yang Kami AlAmi.. MunGkin NampaK pD lUaran,Kami BerdUa Agak SeNanG.. Tapi HakikAtnye, Kami BerdUa SajE Yang tAhu..
DI AwAl PerKahwiNan Lagi Cik As da berJanJi pD diri.Jgn Menangis daN Mengeluh Pd Nasib Dr.. Tp MlM ni, Air Mata NI Jth Lg..Tahniah kepada MereKa YaNg Tlh membUaT Air Mata Ni Jth..tEriMa KasiH Banyk2..X menGapE,MungKin MerEka X tAhu KebenaRan Nya.. Jadi,InIlaH KebenaRanNye..
Hdp Kami BerdUa,alHamdulillAh cukup maKan CukUp Pakai..NaK BerMewah,x MungKin..KerAna KeadAan KewAngan KaMi X mengizinKan.. Cik As X bekerja sejak Cik As BerKahwin Lagi..BUKan KerAna Cik As MemIlIh Tapi KerAnA Cik As sGt2 FoBia DGn Kejadian dulU..Kejadian Ape,Biarlah Cik As SJ YnG Tahu..SepaTuTnye Cik As Msk KeJe 8 Hb ari tu,tP Setelah 2 Ari beKerja,kejadian Pahit itu berUlang Lagi... Lalu Cik As TerpAksa MenyusAhkan En SUami laGI.. CubeLah Bayangkan Hdp Di KL iNi dgn Hanye BerbeKalkaN DUiT Gaji En SUami YaNg X sAmPai PuN RM 2000...Kami FakIr Di KL Ini..Nak BermEwaH,XperNah TerlIntas Di FikiRan..Ape Yang Ade,ItuLah Yang PerlU Di JiMatkan..Ape Yang AdE ItuLah YaNg Di KoNgsikan Dgn SeMua.
Cik As Sndiri X perNah Terfikir aKan MelaluI Kehidupan Yang Sgt MencabaR InI.SelaMa Ini Cik As MemBayangkan YaNg Indah2 BelAka.. Tapi,Cik As Bersyukur KerAna AllAh menguji Cik As.TerLalu Banyk sehIngga Hati Ini TeLah KerIng Utk Menangis.. X Penah Cik As Terfikir melAlui KehiDupan yNag SebegiNi. Ape Yang CIk As NaK KateKan AdeLah, " Saya X bekerJa,Sy Hanye MenumPang RUmAh Orang,MenuMpang KerEtA Org, MaKan Ape Yang D Beri,Sy Xde DuiT sBB Itu Sy BuAT KuiH UtK d Jual, SekUrang2nYe Sy BoLeh BaGi duit DkT Mak N AyAh McM DuLu2.."
Cik As Da penAt MeNangis Dan Merintih..BuKan Cik As nAk Mengaibkan SesiApa dgn Keluarnye Kenyataan ini cuMA Cik As Nak Org PhM Keadaan Kami Yang x MewAh..SuPaya TiAda Hati Yang AkaN TerlUka dgn Kenyataan Mane2 PiHak.. JLN Hdp Kt x SaMa, UJian PuN BerBeza2..
Cik As Minta Ampun Jk kenyataan ini MembuatKan ramAi Phak terasa @ sebagainye.. Kdg2 kt xbley nAk samekan Khdpn Kt Dgn org lAin... Jgn LiHat Pd KeSenangaN tP sesurilAh KesUsahAn DaN KepAYaHanNye juGe. SeTiap ApE YanG BerLaku Ade Sbb nye, BerfiKirlah Scr Positif.. Biar SetInngI Mane Pun KeduduKan Kt, ReNdahkaN La Hati Dan jiWa Utk MeMahAmi KesusaHan Org Lain.. BuKan X Mahu,Tapi Cik As X MamPu.. Ape Yang CIk As MamPu,Hanya BerdoA agar Org2 Yang Cik As Syg Sntiasa D lindungi, di cucuri rahmat, d beri kesihatan yang Baik Utk TerUs BeriBadah, D beRI RezeKi Yang Tdk Pts2.Cik As X Mahu MerEka TahU KesUsaHan Yang DI AlAmi KeraNa MuLut InI X MmPu Utk MenYimPan Penderitaan dan Cik As TaHu MereKa X PerNah LiHat Cik As Hdp SebegiNi...
MaafKan Cik As atas segala-galanya... JiKa Selama CIk As Hdp ni Cik As Da seLalu Menyusahkan Org,MemBuat OrG Menangis N teRasa dsbgnye.. KeHIdpan Kite X Same lagi.....

No comments:

Post a Comment